Natuur.

Ik kijk uit op een boom. Een boom die voor de Balinese bevolking hier heilig is. Zijn bladerenbos heeft een ronde vorm, en hij is zeker tweemaal zo groot als alle andere bomen in de buurt. Ook bestrijkt hij een flink stuk van mijn horizon. Eigenlijk is hij echt enorm. Zeker vergeleken met de bomen in Nederland. Het mooie aan de boom is dat hij volledig groen is en dan ook mooi aftekent tegen de blauwe lucht. De blaadjes zijn zelf erg licht groen, maar doordat het zo een grote boom is zijn er ook een aantal plekken waar je diep de boom in kunt kijken. Daar is de boom stevig donkergroen en soms wel zwart van kleur. De plekken zijn niet groot maar het zijn er wel veel. Al met al is het een prachtig pallet aan kleuren om naar te kijken.

Het waait heel erg licht dus de bladeren van de boom bewegen heel erg rustig op en neer. In de rest van de lucht spelen een hemelsblauwe lucht en witte wolken met elkaar. Ze zorgen voor een contrast dat niet mis is. Gelukkig domineert de hemelsblauwe kleur wel.

De stam kan ik niet zien, daar staan andere bomen voor. Maar als hij lijkt op de andere bomen hier in Bali dan is het waarschijnlijk een prachtige mengeling van wortels die door, naast en om elkaar naar de kruin toe kruipen. Om de boom vliegen een groot aantal spreeuwen. Ik denk althans dat het spreeuwen zijn. In elegante vluchten plukken ze de insecten en libellen die uit het bladerendek kruipen uit de lucht. De lucht is zo helder dat ik de insecten ook weg kan zien vluchten.

Zo te zien hoeven de spreeuwen in ieder geval geen honger te lijden – ze zijn al uren van een uitgebreid buffet aan het genieten.

Dit kleine deel van al het leven rondom deze boom is prachtig om te observeren.

Dat wilde ik even zonder foto met jullie delen.

Advertisements

2 responses to “Natuur.

  1. Cursusje mindfulness gehad? 😉 zo te lezen heb je het goed naar je zin, geniet van je laatste dagen, Gr Jeroen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s