Het o zo mooie Mamallapuram.

Vanuit het heerlijke Mamallapuram: Hallo!

We zijn vandaag met het vliegtuig een kleine 1800 kilometer naar zuidoost India gegaan en vertoeven op het moment in het prachtige Mamallapuram. De vlucht is helemaal goed gegaan en was heel wat minder ‘security’ georiënteerd als bijvoorbeeld de transfer in Heathrow. Toen we aankwamen stond er een Indisch mannetje te wachten met een bordje voor Mr Vrenken. Het toffe is dat deze persoon in vergelijking met onze chauffeur naar Agra en Jaipur nogal goed Engels spreekt, en erg gezellig is. Hij stond ons op te wachten met een erg fatsoenlijke auto, twee bloemenkransen en alle informatie die we ons maar wensen konden. Na nog een trip van een zestig kilometer heeft hij ons afgeleverd bij een hotel wat echt te gaaf voor woorden is. In Agra en Jaipur hadden we een beetje luxe hotels met flink wat sterren, maar dit budgethotel heeft echt zoveel charme en is echt ontzettend apart. Het lijkt een beetje op het trappenhuis uit de school waarin Harrie Potter zijn toverkunsten leert, niet zo strak en niet allemaal symmetrisch maar her en der een gangetje met af en toe een trap. Ook het dakterras waar we vandaag met z’n tweetjes voor een magere 750 Roepies (15 Euro, inclusief tip) ontzettende lekker van wat visgerechten hebben genoten is echt super. Het eten daar was heel speciaal aangezien het hier echt ontzettend hard aan het donderen en bliksemen was, maar we wel mooi droog zaten en alle bliksemstralen mooi over de oceaan konden bekijken. Daarnaast zijn de mensen hier veel ‘normaler’ in de zin dat ze veel spontaner zijn en ook wat over zichzelf willen vertellen.. Gesprekken hier zijn meer een dialoog dan in Delhi en dat kunnen we beide wel erg op prijs stellen.

Over Delhi; Gisteren hebben we in de zinderende hitte een tour langs enkele bezienswaardigheden in Delhi gehad die ook erg de moeite waard waren, en ‘s avonds was er een feest ter ere van de nieuwe Koenig Campus. Dat was wel erg leuk aangezien ik zo nog even ter afsluiting met mijn medestudenten een lekker drankje kun nuttigen..

Hieronder staan nog even snel een paar foto’s van de tour in Delhi. Niet al teveel aangezien het hier niet super ideaal is wat betreft internet verbinding en we nu ook snel naar bed moeten aangezien er morgen een paar ontzettend mooie tempels op de agenda staan..

Welterusten,

Peter

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s